За нас

1993  създаване на Айсберг-93 ООД с Управител г-н Пламен П. Пелов.

Дейността на фирмата започва само с производство на хладилни витрини. В скоро време търсенето на цялостно обзавеждане предопределя разширяване на производствената гама от изделия. Разработват се нови модели витрини, стелажи и неутрални елементи към тях.

1995 преобразувана в Айсберг-93 ЕООД с Управител г-н Пламен П. Пелов.

Фирмата организира обособено производство за изработка на мебели за дома и офиса, които успешно конкурират водещи фирми в мебелното производство. Печеливш момент за засилващото се присъствие на Фирмата на пазара са възможносттите й за проектирането и производството на нестандартни модели по идея и индивидуален проект на клиента.

1997 Започва производство на хладилни шкафове - ниско и средно температурни, хладилни стени, хладилни ракли, хладилно и неутрално оборудване за професионални кухни и барове. За обзавеждане на обектите на “Кенар-Заре” се разработват изделия за заведения за “бързо хранене”, които се се налагат на пазара. Търсят се нови дизайнерски решения, използват се вносни алуминиеви и стъклени допълнения за все по-добър външен вид на изделията. Непрекъснато се обновяват компонентните, техническите и конструктивните решения в производството. Прилагат се най-новите разработки в областа на хладилната техника. Високото качество на изделията утвърждава Айсберг-93 сред водещите фирми в страната.

1999 Силно се разраства дистрибуторската мрежа, която в момента покрива над 50% от страната. Организирана е гаранционна поддръжка по места и абонаментен извънгаранционен сервиз, което дава допълнителна сигурност на клиента, изпозващ изделията на Фирмата.

2002 Днес Фирмата има в производствения си каталог над 30 вида хладилни изделия, голяма част от които са собствени разработки и се произвеждат само в Айсберг-93.

2003 Фирмата печели награда за най-иновативна експозиция на Панир на туризма и свободното време. 

'Айсберг 93' е член на Национална Асоциация "Хотел, Ресторант, Кафетерия". София, ул. Малашевска № 8
тел. (02) 936 67 53, (02) 936 73 00; e-mail: office@iceberg93.com